fbpx

Minister Miranda roept op tot schoonhouden milieu

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) doet er alles aan om stad en land schoon te houden. De nieuwe woonwijken worden binnen niet al te lange tijd ook opgenomen in het proces van vuilophaal.

Het ministerie houdt hiervoor in januari 2018 een openbare aanbesteding. De bijdrage van de burger is in deze ook noodzakelijk. Vuil moet op de correcte manier worden aangeboden wat niet altijd het geval is, zegt OWT&C minister Jerry Miranda aan het NII.

Indien de toerismesector naar een hoger niveau gebracht moet worden is het schoonhouden van het milieu een belangrijke voorwaarde. De bewindsman zegt dat er burgers zijn die troep overal deponeren met alle gevolgen van dien. ”En het zijn juist deze mensen die schreeuwen dat de overheid het land niet schoonhoudt”, aldus de minister.

Behalve dat het ongecontroleerd dumpen van vuil het land onaantrekkelijk maakt voor toeristen waarschuwt minister Miranda voor andere gevolgen als het verstopt raken van de rioleringen. “Wij hebben een serieuze taak om tenminste de jeugd alvast te leren op een correcte wijze om te gaan met afval”, aldus de bewindsman.(GFC)