fbpx
Minister Mathoera bespreekt defensiesamenwerking met Braziliaanse ambassadeur

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar, heeft recent tijdens een beleefdheidsbezoek aan Defensieminister Krishna Mathoera gesproken over de verdere uitbreiding van de samenwerking tussen beide landen.

Er is ook stilgestaan bij de opleidingen en trainingen die momenteel worden bemoeilijkt door de wereldwijde Covid-19-pandemie. Als gevolg van deze pandemie is het trainen van Surinaamse militairen in Brazilië niet mogelijk. Naar zeggen van ambassadeur Aguiar wordt nu nagegaan wat de mogelijkheden zijn om online trainingen en lessen te verzorgen.

Door de Covid-19-pandemie heeft ook de Regional Military Interchange (RRIM) geen voortgang gehad in ons land.

Brazilië is verder bereid om het ministerie van Defensie te ondersteunen met de aanschaf van ‘small military goods’ zoals bijvoorbeeld ‘ready to eat meals’, speciaal ontwikkeld voor militairen in het veld. Deze ‘small military goods’ zijn vervat in een boek dat tot slot bij de besprekingen is overhandigd aan de Defensieminister .

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.