fbpx

Minister Mathoera bespreekt defensiesamenwerking met Braziliaanse ambassadeur

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Brazilië, Laudemar Aguiar, heeft recent tijdens een beleefdheidsbezoek aan Defensieminister Krishna Mathoera gesproken over de verdere uitbreiding van de samenwerking tussen beide landen.
Er is ook stilgestaan bij de opleidingen en trainingen die momenteel worden bemoeilijkt door de wereldwijde Covid-19-pandemie. Als gevolg van deze pandemie is het trainen van Surinaamse militairen in Brazilië niet mogelijk. Naar zeggen van ambassadeur Aguiar wordt nu nagegaan wat de mogelijkheden zijn om online trainingen en lessen te verzorgen.
Door de Covid-19-pandemie heeft ook de Regional Military Interchange (RRIM) geen voortgang gehad in ons land.
Brazilië is verder bereid om het ministerie van Defensie te ondersteunen met de aanschaf van ‘small military goods’ zoals bijvoorbeeld ‘ready to eat meals’, speciaal ontwikkeld voor militairen in het veld. Deze ‘small military goods’ zijn vervat in een boek dat tot slot bij de besprekingen is overhandigd aan de Defensieminister .

BEKIJK OOK
CBB-directeur Pokie doet aangifte van smaad en laster: Ik tolereer het niet dat CBB onrechtmatig in een kwaad daglicht wordt geplaatst