fbpx
Minister Levens: kinderen beneden 12 minder kans anderen te besmetten

GFC NIEUWS- Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mond- en neusbedekking meer op, omdat de wetenschappelijke inzichten van de gezondheidsautoriteiten dat hebben bepaald.

Er is steeds meer onderzoek gedaan waaruit blijkt dat kinderen beneden 12 jaar niet in staat zijn om anderen te besmetten. Dit zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een boodschap na het besluit dat leerlingen tot 12 jaar geen mond- en neusbedekking meer op hoeven tijdens schooluren.

Volgens de minister is er breedvoerig overlegd met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, het COVID-team, leerkrachten en ouders om tot dit besluit te komen. “Wij hebben besloten het advies van de gezondheidsautoriteiten aan te nemen en uit te voeren. Kinderen zijn dus veilig, want het advies komt van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) en onze autoriteiten”, zegt minister Levens. Leerkrachten moeten wel te allen tijde hun mond- en neusbedekking op hebben om zichzelf te beschermen.

Door de aanhoudende hitte is ook besloten dat de scholen vanaf dinsdag 20 oktober tot en met vrijdag 13 november eerder mogen sluiten. In sommige klassen loopt de temperatuur op tot 35 graden en dat is niet gezond voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

“Heel vroeger was oktober de maand waarin de scholen halve dagen draaiden, dat is een oude gewoonte. Toen was het minder heet. Nu is het enorm heet en dan moet je wel luisteren naar de mensen die daar last van hebben, de leerlingen en leerkrachten. Daarom is besloten dat door de aanhoudende hitte, de scholen eerder te sluiten.” De Basisscholen zullen om 11:30 uur sluiten en de VOJ- en VOS-scholen om 12:00 uur.

Naar aanleiding van dit besluit worden minder lesuren gedraaid, maar volgens de minister is er sprake van een andere situatie. “We hebben een COVID-crisis, we hebben een overmatige hitte en je kunt niet doen alsof er geen Covid en geen hitte is.”

Minister Levens geeft wel de garantie dat samen gekeken zal worden naar hoe het schooljaar succesvol afgerond kan worden. “Er zijn andere tijden, dus we gaan ook andere maatregelen treffen.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.