fbpx
Minister Kuldipsingh pleit voor beleid tegen Covid-19 op de werkplek

GFC NIEUWS- Covid-19 vormt op de werkvloer een serieus arbeidsrisico waar werknemers tegen beschermd dienen te worden.

Bedrijven en werkplaatsen dienen zoveel mogelijk specifiek beleid te ontwikkelen om dit risico zo klein mogelijk te houden. Dit statement maakte minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) bij het in ontvangst nemen van posters die bedoeld zijn om onder andere werknemers te informeren over hygiënemaatregelen. De posters zijn aan de minister geschonken door Nasser Dahoe, directeur van Dana Heavy Equipment Parts.

De posters illustreren verschillende voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat personen besmet raken met het gevreesde coronavirus. De bedoelde posters zijn bestemd voor het personeel van het ministerie van AW&J. Meteen na ontvangst van deze posters heeft de minister de instructie gegeven om die op een zichtbare plek te bevestigen in de verschillende werkruimtes op het ministerie.

De minister nam deze gelegenheid te baat om werknemers en werkgevers op te roepen zich gezamenlijk in te zetten voor preventie op de werkvloer. Elk bedrijf dient volgens haar duidelijke maatregelen te nemen om werknemers te beschermen en de werknemers op hun beurt zijn verplicht zich te houden aan de maatregelen.

Afgezien van de maatregelen moet voorlichting over de voorzorgsmaatregelen op de werkvloer een dagelijkse activiteit zijn volgens minister Kuldipsingh. Tegen deze achtergrond stelt ze het initiatief van de ondernemer erg op prijs.

De ondernemer zegt dat de strijd tegen Covid-19 pas succesvol zal zijn als iedereen een bijdrage levert. Hij vindt dat de strijd tegen Covid-19 niet slechts overgelaten mag worden voor de overheid, maar dat particulieren nu meer dan ooit hun schouders moeten zetten onder het werk van de overheid, nu Covid-19 steeds meer om zich heen grijpt.

Hij heeft posters laten bedrukken en billboards laten plaatsen ter preventie van Covid-19. Hij hoopt dat dit een aanzet zal zijn voor anderen om de strijd aan te gaan tegen het gevreesde virus.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…