fbpx
Minister Kuldipsingh oriënteert zich op het Directoraat Jeugdzaken

GFC NIEUWS- De minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), Rishma Kuldipsingh, heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan het Directoraat Jeugdzaken en de bijbehorende afdelingen.

Zij heeft tijdens haar bezoek het personeel toegesproken en de uitdagingen op de werkvloer aangehoord. Het bureau van de directeur Jeugdzaken, de onderdirectoraten Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) en Jeugdcentra (JC) en het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) zijn donderdag aangedaan.

Tijdens de bezoeken aan de verschillende afdelingen zijn de diensten voorgehouden aan de minister. De jeugdvertegenwoordigers hebben hun behoefte aan een gesprek over het functioneren van de jeugdorganen kenbaar gemaakt.

Minister Kuldipsigh heeft aangegeven open te staan voor dialoog en kijkt uit naar specifieke voorstellen voor de aanpak van vraagstukken rakende de jongeren zoals suïcide, internet gebruik en alcohol en drugs. Zij heeft de jeugdvertegenwoordigers aanbevolen om zich veel meer in het veld te begeven om een beter beeld te krijgen van de jongeren vraagstukken teneinde te weten hoe die aangepakt kan worden.

NJA en JC hebben de diensten en werkzaamheden, maar ook de uitdagingen op de werkvloer voorgehouden aan de minister.

De bewindsvrouwe heeft aangegeven dat er in de komende periode gebruik gemaakt zal worden van een totale inventarisatie van het Directoraat Jeugdzaken en dat er op basis daarvan spoedige besluiten genomen zullen worden ter verbetering van het faciliteren en accommoderen van de doelgroep namelijk de jongeren. Zij kijkt uit naar een goede tevens effectieve samenwerking met het personeel.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.