fbpx

Minister Justitie: Ernstige misdrijven afgelopen dagen ernstige inbreuk op rechtsorde

GFC NIEUWS- “De regering heeft kennisgenomen van de serie ernstige misdrijven van de afgelopen dagen. We kunnen geruststellen dat deze misdrijven een ernstige inbreuk op onze rechtsorde hebben gemaakt.”
Dit zegt de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, in een verklaring naar aanleiding van recente misdrijven binnen de samenleving.
“Ik heb als minister van Justitie en Politie opdracht gegeven aan de korpschef om met voortvarendheid te werken aan de opsporing van deze verdachten, opdat hun aanhouding en aldus – verwijdering uit de maatschappij – een feit is. De regering zal onder geen beding toestaan dat de veiligheid van de burger onder druk komt te staan. Daartoe zullen er in de komende periode belangrijke beleidsmaatregelen worden genomen om de veiligheid te garanderen. Veiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst van de regering.”
“Op de samenleving doe ik ook een beroep alle informatie die verdacht lijkt, te rapporteren aan de politie. Sociale controle: “See something, say something”. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een veilige maatschappij. Aan de nabestaanden bieden wij onze condoleances aan en nogmaals geven wij de garantie dat opsporing en aanhouding van de verdachten onze hoogste prioriteit heeft.”

BEKIJK OOK
Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca