fbpx

Minister Juspol vindt berovingen op scholen nieuw fenomeen

De minister van Justitie en politie (Juspol), Stuart Getrouw, zegt dat berovingen op scholen een nieuw fenomeen is.

Dit concludeert hij aan de hand van de informatie die hem heeft bereikt. Hoewel nog niet alle rapportages binnen zijn, heeft de Juspol-minister gelijk vanuit de korpsleiding gezorgd voor de nodige maatregelen.

De minister geeft nadrukkelijk aan dat met geen enkele melding luchthartig is omgesprongen, maar gelijk de surveillance en de zichtbaarheid om de scholen in verschillende buurten is geoptimaliseerd.

Minister Getrouw gaf aan dat ook andere actoren betrokken zijn bij de beveiliging, zoals het ministerie van Defensie. Dit ministerie is reeds gestart met beveiliging van scholen in verschillende omgevingen. “De scholen vallen onder het ministerie van Onderwijs, maar het is de taak van de gehele regering dat zaken integraal worden aangepakt”, merkte de minister op.

De bewindsman gaf verder aan dat het belangrijk is om te weten dat in verschillende gebieden buurtmanagers zijn aangesteld. De buurtmanager zal dagelijks in contact treden met de schoolleiding om over zaken te praten. Na dit overleg wordt het besprokene gerapporteerd aan de korpsleiding.

Het contact met de schoolleiding is het meest belangrijke, omdat naar aanleiding van de rapportage de strategie gelijk kan worden veranderd of eventueel worden bijgesteld.

Overige berichten