fbpx
Facebook Pagelike Widget

Minister Juspol doet overdracht 16 voertuigen aan KPS

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, heeft 16 voertuigen aan de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris van politie Roberto Prade overgedragen.

De 16 voertuigen zijn uit de partij van 77 nieuwe Ssang Yong, Ko-rando Pick-ups, die symbolisch waren overgedragen aan Juspol door Rudisa Motors eerder dit jaar.

De bewindsman heeft vrijdag de sleutels van de 16 voertuigen overgedragen aan de waarnemend korpschef en die heeft ze vervolgens aan 16 regiocommandanten en diensthoofden overhandigd.

Voor deze partij voertuigen zijn in aanmerking gekomen regio Paramaribo en wel de ressorten en afdelingen: Livorno, Latour, Uitvlugt, Munder, Flora, Centrum, Nieuwe Haven, Geyersvlijt, Algemene Surveillance Dienst (ASD), Verkeer Onderzoek Unit Paramaribo, Verkeer Handhavingsteam (VHT), verder het Regio Bijstand Team (RBT) en van regio Oost de ressorten: Moengo en Albina.

Het gebrek aan rollend materieel van het ministerie van Justitie en Politie, zal heel spoedig tot het verleden behoren. De minister gaf mee aan de diensthoofden en de regiocommandanten om zorgvuldig om te gaan met de voertuigen. Deze voertuigen zullen de Korpsleden motiveren hun werk beter te verrichten. “Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving”, zegt de bewindsman.

De voertuigen zullen binnen kort van een GPS-systeem worden voorzien. Dit systeem biedt de mogelijkheid voor een rapportage over onder andere het hardrijden en de plaats waar het voertuig zich op dat moment bevindt.

Na de overhandiging van de autosleutels en ook de uitwisseling van informatie over hoe om te gaan met de dienstwagens, mochten de vertegenwoordigers van de verschillende politieregio’s vertrekken met de nieuwe pick-ups.

De komende weken zullen de andere regio’s worden voorzien van voertuigen. Thans wordt hard gewerkt aan het plaatsen van het politie-embleem op de resterende nieuwe voertuigen.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…