fbpx
Minister Hoefdraad waarschuwt opnieuw voor nep Facebookprofiel

GFC NIEUWS- Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën waarschuwt de samenleving opnieuw voor oplichters die achter een nep Facebookprofiel onder naam “Gillmore Hoefdraad” zitten.

Dit profiel blijkt reeds enige tijd actief, meldt het NII.

De minister zegt dat dit iets is dat continu gebeurt, maar dat hij ook al veel voorlichting heeft gegeven.

“De minister van Financiën doet geen zaken over financiële issues via het internet of social media. Het kan niet, het mag niet”, aldus minister Hoefdraad.

Hij waarschuwt de samenleving niet te trappen in oproepen die onder zijn naam op social media worden gedaan voor het aangaan van leningen of andere financiële handelingen.

“Ook een familielid van mij is erin geluisd”, zegt de bewindsman. “Deze mensen zijn oplichters, men moet zich niet laten pakken”, waarschuwt hij.

Hoefdraad drukt de samenleving op het hart dat hij met niemand contact zoekt via social media noch financiële voorstellen doet.

Hij geeft ook geen enkele financiële garanties en discussieert geen leningen via het internet.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…