fbpx

Minister Hoefdraad kondigt zero tolerance corruptiebeleid aan

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft donderdagmorgen, direct na ondertekening van de overdrachtsprotocollen door hem en vertrekkend minister Andojo Rusland, een onderhoud gehad met de directeur van Financiën, de Belastingdienst, afdelingshoofden en coördinatoren.

Hij bezocht ook meteen een aantal afdelingen, waaronder Economische Aangelegenheden. Vrijdag bezoekt de minister het directoraat belastingen, waaronder ook de douane valt.

De nieuwe minister van Financiën hecht veel belang aan de afdeling Economische Aangelegenheden (EA), omdat deze afdeling onder andere verantwoordelijk is voor het samenstellen van de Financiële Nota, het monitoren begrotingsuitvoering en analyses van nationale en internationale economische ontwikkelingen die aanleiding geven tot het treffen van tijdige maatregelen.

Het Ministerie in het algemeen en de afdeling EA in het bijzonder zal waar nodig alle ondersteuning krijgen van het technisch kader van de Centrale Bank van Suriname, dat Minister Hoefdraad in zijn hoedanigheid als Governor enorm heeft verstrekt. Capaciteitsopbouw is een van de prioriteitsgebieden van de bewindsman, aangezien zonder een sterk kader geen goede prestaties neergezet kunnen worden.

Minister Hoefdraad zal de komende tijd landelijk bezoeken brengen aan de verschillende afdelingen. Hij rekent op zijn staf en samen zullen de problemen waarmee het ministerie kampt, worden aangepakt. Bij de bezoeken die hij op de eerste werkdag aflegde, werd hem ook alle ondersteuning toegezegd. De komende tijd zal er een inventarisatie gemaakt worden van zaken die een dringende aanpak behoeven. Bij de overdracht kreeg minister Hoefdraad al een overzicht van de stand van zaken op het ministerie.
rusland en hoefdraad
Bij de overdracht riep minister Andojo Rusland, die overneemt op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), het personeel op om zijn volledige ondersteuning te geven aan de nieuwe bewindsman. Minister Hoefdraad zegt met veel enthousiasme de nieuwe job te hebben aanvaard. De uitdagingen die de sterk gedaalde grondstoffenprijzen en moeilijkere toegang tot internationaal kapitaalmarkt met zich meebrengen voor Suriname, vereisen passende maatregelen om het land te loodsen naar rustig vaarwater. Hij is ervan overtuigd dat de samenleving bereid zal zijn om de nodige offers te brengen, zodat sterke fundamenten gelegd worden voor nu en de toekomst.

Minister Hoefdraad stelt allergisch te zijn voor corruptie en roept de gehele publieke sector op om in het financieel handelen steeds alle wettelijke bepalingen in acht te nemen. Hoefdraad zegt alles binnen zijn vermogen te doen om wat het volk vraagt en verdient te realiseren: een prudent en transparant financieel beleid vrij van corruptie.

Overige berichten