fbpx
Minister Hoefdraad: “Finabank verkeerde wel in gevaar”

GFC NIEUWS- Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën betreurt het dat de Finabank in een persbericht aangeeft dat haar continuïteit nimmer in gevaar is geweest.

De bankleiding reageerde nadat president Desiré Bouterse tijdens een vrijdag belegde persconferentie aangaf dat onder meer de Finabank in gevaar verkeerde en door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is geholpen. De bewindsman spreekt via het NII de informatie van de bank tegen.

“De Finabank was daadwerkelijk in gevaar,” aldus minister Hoefdraad, die aangeeft dat in de periode waarin hij als governor van de moederbank functioneerde er enorm veel inspanningen zijn gepleegd om de Finabank overeind te houden. “President Bouterse heeft er alles aan gedaan om ons ervan te overtuigen hoe belangrijk het is voor het financieel wezen dat geen enkele bank omver valt en dat we een oplossing moesten zoeken hoe wij konden werken om die bank te versterken. Dat is echt wel met zeer veel inspanningen van de Centrale Bank”, aldus de bewindsman, die benadrukt dat hij hier praat over zijn periode als governor.

“Maar Finabank in 2010-2015 heeft dezelfde naam Finabank 2015 tot nog toe”, voegt minister Hoefdraad eraan toe. “Dus wanneer de president aangeeft dat de Centrale Bank van Suriname de Finabank heeft geholpen en ook vele andere banken die in problemen waren, maar niet zo erg als de Finabank, dan klopt die informatie wel.”

De bewindsman zegt dat er ook wat betreft de perikelen bij De Surinaamsche Bank hele lange avonden met het staatshoofd zijn doorgebracht.

Minister Hoefdraad: “Het is niet zijn werk, maar hij was erbij en het was heel belangrijk dat hij erbij was om naar oplossingen te zoeken om DSB uit de problemen te helpen. De bewindsman meent dat het staatshoofd erkenning verdient voor zijn inspanningen om het financieel systeem intact te blijven houden. Dankzij al deze inspanningen bestaan deze twee instellingen vandaag de dag nog.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…