fbpx

Minister Hoefdraad: ‘’Drukken van geld heeft niets te maken met monetaire financiering’’

“Het drukken of het vervangen van geld heeft niets te maken met monetaire financiering. Al zeven jaren doet men (de oppositie) dit verhaaltje”, reageert de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, op berichten die circuleren op sociale media als zouden Surinaamse dollar bankbiljetten, zijn geïmporteerd om daarmee monetair te financieren.

In gesprek met het NII zegt de bewindsman dat vanuit de monetaire autoriteiten dit steeds zal worden ontkend. De bewindsman gaf aan dat er uit veiligheidsoverwegingen nooit bekend zal worden gemaakt wanneer geld of goud binnengehaald wordt.

OOK INTERESSANT
Nieuwe wet in Uganda verbiedt behalve homoseks ook het aanzetten tot homoseksualiteit

De geruchten rond het monetair financieren zijn ook tegengesproken door de Centrale Bank van Suriname. “Deze bankbiljetten zijn enkel en alleen bestemd om oude, versleten bankbiljetten te vervangen. Ze zijn dus niet even ‘overnight’ besteld, zoals via social media gesuggereerd wordt. Dat kan ook nooit omdat er weinig drukkers in de wereld zijn die bovendien verschillende landen moeten bedienen”, aldus de CBvS.(GFC)