fbpx

Minister HI&T ontvangt promotor duurzame energieontwikkeling

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft Yu Hou, generalmanager en vertegenwoordiger van GEIDCO (Global Energy Interconnection Development and Cooperation Organization) te Panama, onlangs ontvangen voor een onderhoud.

De GEIDCO, gehuisvest te Beijing in China, is een internationale organisatie waarin bedrijven, associaties, instituten en individuen uit nagenoeg alle landen zijn vertegenwoordigd, die duurzame ontwikkeling van energie wereldwijd promoten.

Het onderhoud is in het kader geweest van het bezoek, welke minister Tsang en minister Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) onlangs aan het hoofdkantoor van GEIDCO in China hebben gebracht, waarbij er interessante voorstellen voor samenwerking zijn besproken.

Er is gesproken over de perspectieven en de mogelijkheden om een regionaal kantoor in Suriname te huisvesten, dat zowel ons land als ook het Caraibisch gebied ten dienste kan zijn.

BEKIJK OOK  Arrestant overlijdt op gang cellenhuis Nieuwe Haven

Het doel van GEIDCO is om een globaal energie netwerk te bewerkstelligen en hiermee te voldoen aan de globale/wereldwijde vraag voor elektriciteit op een schone en “groene” milieuvriendelijke manier.

De vertegenwoordiger geeft aan dat hij nog gesprekken zal voeren met de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voor de vervolgstappen.

Minister Tsang is heel enthousiast over dit voornemen van een regionaal kantoor in Suriname en kijkt reikhalzend uit naar de volgende te nemen stappen.(GFC)