fbpx

Minister HI&T leidt delegatie van 35 naar China International Import Expo

Een 35 man sterke delegatie uit Suriname onder leiding van de minister van Handel Industrie en Toerisme, Stephen Tsang en collega minister van LVV, Lekhram Soerdjan bezoekt komende week de China International Import Exhibition (CIIE 2018), welke van 5 tot en met 10 november wordt gehouden te Shanghai.

De CIIE-expo is een beurs die door het Ministerie van Handel (Mofcom) in China is georganiseerd in het kader van het One Belt One Road (OBOR) beleid, waarmee de Chinese regering wereldwijd handel en investeringen wil stimuleren. Aan deze CIIE doen ruim 150 landen mee met het doel om hun handelswaar op de Chinese markt aan te bieden.

Bedrijven uit Suriname die deelnemen aan de beurs komen uit verschillende sectoren zoals de visserij, houtverwerking, eco toerisme, ICT en creative industries en de financiële sector. Daarnaast hebben verschillende bedrijven samples van hun producten meegestuurd, ten behoeve van de Suriname booth.

BEKIJK OOK
Nationaal Leger zet “25 pounders” na 26 jaren weer in voor saluutschoten

Vooruitlopend op de beurs heeft een officiële delegatie een bezoek gebracht aan de hoofdstad Beijing voor de ontmoeting met diverse instanties en enkele bedrijfsbezoeken aan (potentiële) investeerders voor Suriname.

Het eerste bedrijf is JD.com een tech company in de logistieke, e-commerce en financiële sector. Na een demonstratie van diverse Internet of Things producten (IoT devices) vond een ontmoeting plaats met de CEO van een bedrijf dat werk verschaft aan ruim 170.000 personen. Het e-commerce platform van JD.com biedt mogelijkheden om Surinaamse producten op de Chinese markt te positioneren.

De delegatie wordt bijgestaan door de Economic Counselor van de Chinese ambassade te Paramaribo en de recent aangetreden Surinaamse ambassadeur in China, Patty Chen.(GFC)