Minister Gopal opende internationaal volleybaltoernooi

De 17de editie van de Caribbean Zonal Volleybal Association (CAZOVA) Championship voor dames is middels het wegslaan van een volleybal door Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, voor geopend verklaard. De openingsceremonie heeft afgelopen zaterdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal plaatsgevonden. Dit toernooi werd door de Surinaamse Volleybal Bond (SUVOBO) georganiseerd. De landen die hieraan deelnamen waren: Suriname, Barbados, Bahamas en Trinidad & Tobago.

Minister Gopal gaf aan dat de Surinaamse samenleving in een bijzondere vreugdige stemming gebracht werd door de U-23 dames die de afgelopen week in hun klasse Caribisch Kampioen zijn geworden. Zij weet dat de bond samen met vrijwilligers en andere ondersteuners zich bijzonder heeft ingespannen om het CAZOVA toernooi mogelijk te maken. Het is daarom volgens de minister prijzenswaardig voor wat er tot nu toe is neergezet. De minister gaf aan de dames mee dat zij zich niet alleen moeten inzetten om het kampioenschap binnen te halen, maar ook daarin plezier te hebben.

Tijdens de openingsceremonie hebben de voorzitters van de SUVOBO, Verdy Getrouw, van CAZOVA, Mushtaque Mohammed, en van het Surinaams Olympisch Comité, Ramon Tjon A Fat, de delegaties toegesproken en welkom geheten. Dit toernooi duurde tot en met 2 juli.(GFC)