fbpx

Minister Gopal ontvangt Pencak Silat Federatie Suriname

De Pencak Silat Federatie Suriname (PSFS) heeft onder leiding van de voorzitter, Dweight Warsodikromo, een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Middels een presentatie werd de minister geïnformeerd over de oprichting en ontwikkeling van de federatie.

De PSFS bestaat uit 8 leerscholen en is op 27 mei 2018 opgericht. Het creëren en bieden van een platform waarmee zowel de culturele als sport aspecten van Pencak Silat volledig tot ontwikkeling en uiting komen met waarborging van de normen, waarden en principes is waarvoor de federatie staat. Zij is ook voornemens om Pencak Silat als cultureel erfgoed van de Javaanse gemeenschap in Suriname een prominente plaats te geven.

Tot zover heeft de PSFS reeds enkele activiteiten en cursussen kunnen organiseren zoals de arbitrage en first aid cursus. In verband met de herdenking van 128 jaar Javaanse Immigratie heeft de federatie ook de Nationale Kampioenschappen tot een feit gemaakt. Erkenning van de Surinaamse overheid, lidbonden en het Surinaams Olympisch Comité (SOC) is waarnaar de organisatie streeft. Het uiteindelijke doel is om deel te kunnen nemen aan internationale meetmomenten.

BEKIJK OOK  Ambassadeur Ramkisoen overhandigt geloofsbrieven aan Braziliaanse president Bolsonaro

Minister Gopal stelt de initiatieven van de federatie op prijs. Er zal aandacht besteed worden aan de ontwikkeling van de Pencak Silat sport om die op een hoger level te brengen. De minister hoopt dat alle betrokkenen de handen in elkaar slaan om uiteindelijk Suriname als een geheel te representeren tijdens internationale toernooien.