fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Minister Gopal ontvangt JCI

De vicepresident van de Junior Chamber International (JCI) van Amerika, Rhonda Anderson, is op bezoek in Suriname. Vrijdagochtend heeft de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, haar ontvangen voor een kennismaking. Anderson werd vergezeld door het bestuur van JCI Suriname onder leiding van de president, Gisèle Tjon Kie Sim.

De 2018 JCI Suriname Plan of Action is ook aan de minister overhandigd. Anderson benadrukte dat de JCI zich richt op het aangaan van partnerschappen om op die manier samen te zorgen voor jonge actieve burgers. Zij is onder de indruk van de ondersteuning die het ministerie biedt aan JCI Suriname en hoopt op continuering daarvan.

De nationale president Tjon Kie Sim gaf aan dat het thema van 2018 “Change begins with Peace” is. In het kader hiervan worden het heel jaar door activiteiten georganiseerd. Tijdens het bezoek van Anderson worden ook activiteiten georganiseerd waaronder een sociaal project met Huize Tamara.

OOK INTERESSANT
Herniapatiënt krijgt hulp van vp Brunswijk

Minister Gopal verzekerde de delegatie van de continuering van de samenwerking. Gezien de JCI ook staat voor het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten is zij voornemens daarvan gebruik te maken voor vooral de leden van het Nationaal Jeugdparlement.

Het ministerie en de JCI hebben een jarenlange samenwerking. Het verschilt van leiderschapstraining tot capaciteitsversterking. Ook krijgt de JCI ondersteuning van het ministerie voor operationele kosten en het participeren aan nationale en internationale conferenties.

JCI is een wereldwijde organisatie van jonge actieve burgers met de overtuiging om collectief acties te ondernemen om een positieve verandering te creëren in de samenleving. Deze organisatie biedt ook de mogelijkheid aan jongeren om zich persoonlijk te ontwikkelen en leiderschapskwaliteiten te tonen, zodat zij een positieve verandering in de gemeenschap teweeg kunnen brengen.(GFC)