fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Minister Gopal neemt “Surinaamse Leeuwen” in ontvangst

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het boek “Surinaamse Leeuwen” in ontvangst genomen. Het foto- interviewboek is een unieke registratie van de grote invloed van Surinaamse topvoetballers op de internationale successen van het Nederlands Elftal. Op deze avond is er ook ode gebracht aan voetbalhelden.

Surinaamse leeuwen staat voor meer dan voetbal en oranje alleen. Het boek staat voor verbinding tussen Nederland en Suriname en tussen mensen met een Surinaams achtergrond.

De minister vindt het een bijzonder boek, omdat een stukje belangrijke geschiedenis van Suriname daarin is vastgelegd. De bewindsvrouw heeft waardering getoond voor de inzet van de totstandkoming van het boek. Ook heeft zij aangegeven bijzonder trots te zijn op de prestaties en de wijze waarop Surinamers niet alleen Nederland maar ook hun vaderland Suriname vertegenwoordigen.

OOK INTERESSANT
Bejaarde oplichtster aangehouden

Op sociaal vlak hebben waardige Surinamers hun beste zijde laten zien door zich te verenigen in Stichting Suriprofs om fondsen te verwerven ten behoeve van projecten in Suriname. Het ministerie is daarom bijzonder ingenomen met het initiatief waarbij de bijdragen is vastgelegd in een boek dat ook nog de toepasselijke naam draagt.

Minister Gopal heeft namens de Regering de felicitaties overgebracht en heeft de gemeenschap opgeroepen om het boek aan te schaffen, zodat vooral de jongeren dit naslagwerk als een bron van inspiratie kunnen gebruiken om zich ook op deze bijzondere wijze in te zetten voor hun land.(GFC)