fbpx
Minister Gopal huldigt sporters

In het gebouw van de Regional Sports Academy (RSA) heeft minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken, sporters die hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen gehuldigd.

Het gaat om de 314ste Carifta zwemkampioenschappen, de 48ste Carifta atletiek kampioenschappen en de 8ste Carifta junioren schaakkampioenschappen. De sporters hebben tijdens alle toernooien bijzondere prestaties geleverd en heeft het ministerie hen daarom in de bloemetjes gezet.

Het Carifta-zwemteam heeft 5 medailles in de wacht gesleept. Feranto Stuger behaalde 2 keren een bronzen medaille op de 50m vrije slag en 50m vlinderslag en de estafette ploeg bestaande uit Ismael Holtuin, Shavar Sedney, Tamar Telting en Doron Churano behaalde 2x een zilveren en een bronzen medaille.

Zwemcoach Ruth Bilkerdijk gaf aan dat ook de zwemmers die geen medaille hebben gewonnen, bijzonder hebben gepresteerd. Ze hebben geen medailles behaald, maar wel finale plekken, hierdoor krijgt Suriname ook punten waardoor wij hoger op de ranking komen te staan.

Ook de atleten Monifa Djoe en en Alicia Grootfaam hebben bij atletiek medailles behaald. Djoe behaalde brons op het onderdeel hink-stap-springen terwijl Grootfaam goud won op het onderdeel kogelstoten.

Tijdens de schaakkampioenschappen hebben onze sporters de meeste medailles in de wacht gesleept.

Behalve de medaillewinnaars hebben alle overige delegatieleden een bloemstuk ontvangen. Minister Gopal zegt dat ook deze sporters een wezenlijke bijdrage geleverd hebben, dus ook een speciale waardering verdienen. Zij hoopt dat deze ervaringen een motivatie zullen zijn om steeds beter te worden in wat zij doen en dat de sporters Suriname steeds met succes mogen vertegenwoordigen.

De minister bedankt ook de ouders, de bonden en de coaches voor het begeleiden van de sporters. Ze zegt verder dat de regering er altijd alles aan zal doen om de Surinaamse sporters te ondersteunen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…