fbpx

Minister Gopal en jeugdambassadeurs zetten traject uit voor 2 jaar

GFC NIEUWS-De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft met de CARICOM en United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs, een traject uitgezet voor 2 jaar.

Tijdens het onderhoud waren ook de waarnemend directeur Jeugdzaken, Ricardo Pollard, en de voorzitter van de Jeugd Advies Raad (JAR), Richenel Trustfull aanwezig.

Trustfull heeft de rol van de JAR voorgehouden aan de jeugdambassadeurs. De taken van de raad zijn het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen ten behoeve van het jeugdbeleid.

De begeleiding van de jeugdvertegenwoordigers geschiedt onder andere door de JAR.

De CARICOM-jeugdambassadeurs, Georgette Grootfaam en Dwight Prade, werken momenteel aan de interne versterking, zoals het trainen van het pas geïnstalleerde korps bestaande uit actieve jongeren.

De UN SDG jeugdambassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen, buigen zich reeds over het jaarlijks schoolpakketten project.

Minister Gopal heeft recent de korpsen geïnstalleerd ter ondersteuning van de jeugdambassadeurs. De korpsen bestaan uit youth officers, actieve jongeren, die de ambassadeurs voor een zittingsperiode van 2 jaar zullen ondersteunen in het plannen en uitvoeren van beleidsprogramma’s.

Hiernaast heeft de bewindsvrouw ook werkafspraken gemaakt voor een vlotte samenwerking. Afgesproken is dat de minister wordt voorzien van een jaarplan van beide korpsen, zodat het afgestemd kan worden op het beleid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De UN SDG Jeugdambassadeurs en hun korps zullen zich de komende vier maanden inzetten om het jaarlijks terugkerend schoolpakkettenproject voor te bereiden en uit te voeren.

Het programma richt zich in eerste instantie op het bieden van een helpende hand aan jongeren van minder daadkrachtige ouders/verzorgers.

Naast de helpende hand is dit uiteraard ook bedoeld om de jongeren te stimuleren en te motiveren om zich te blijven scholen en optimaal gebruik te maken van hun recht op onderwijs, UN SDG-doel #4, ‘Kwaliteitsonderwijs voor eenieder, waarbij het financieel aspect geen barrière mag zijn’.

Overige berichten