fbpx
Minister Gopal en jeugdambassadeurs zetten traject uit voor 2 jaar

GFC NIEUWS-De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft met de CARICOM en United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs, een traject uitgezet voor 2 jaar.

Tijdens het onderhoud waren ook de waarnemend directeur Jeugdzaken, Ricardo Pollard, en de voorzitter van de Jeugd Advies Raad (JAR), Richenel Trustfull aanwezig.

Trustfull heeft de rol van de JAR voorgehouden aan de jeugdambassadeurs. De taken van de raad zijn het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen ten behoeve van het jeugdbeleid.

De begeleiding van de jeugdvertegenwoordigers geschiedt onder andere door de JAR.

De CARICOM-jeugdambassadeurs, Georgette Grootfaam en Dwight Prade, werken momenteel aan de interne versterking, zoals het trainen van het pas geïnstalleerde korps bestaande uit actieve jongeren.

De UN SDG jeugdambassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen, buigen zich reeds over het jaarlijks schoolpakketten project.

Minister Gopal heeft recent de korpsen geïnstalleerd ter ondersteuning van de jeugdambassadeurs. De korpsen bestaan uit youth officers, actieve jongeren, die de ambassadeurs voor een zittingsperiode van 2 jaar zullen ondersteunen in het plannen en uitvoeren van beleidsprogramma’s.

Hiernaast heeft de bewindsvrouw ook werkafspraken gemaakt voor een vlotte samenwerking. Afgesproken is dat de minister wordt voorzien van een jaarplan van beide korpsen, zodat het afgestemd kan worden op het beleid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

De UN SDG Jeugdambassadeurs en hun korps zullen zich de komende vier maanden inzetten om het jaarlijks terugkerend schoolpakkettenproject voor te bereiden en uit te voeren.

Het programma richt zich in eerste instantie op het bieden van een helpende hand aan jongeren van minder daadkrachtige ouders/verzorgers.

Naast de helpende hand is dit uiteraard ook bedoeld om de jongeren te stimuleren en te motiveren om zich te blijven scholen en optimaal gebruik te maken van hun recht op onderwijs, UN SDG-doel #4, ‘Kwaliteitsonderwijs voor eenieder, waarbij het financieel aspect geen barrière mag zijn’.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…