fbpx

Minister Getrouw ontvangt 300 tactical boots van Chinese ambassade

De Chinese ambassadeur, Liu Quan, heeft 300 tactical boots geschonken aan het ministerie van Justitie en Politie (Juspol).

Minister Stuart Getrouw geeft aan dat deze boots speciaal zijn gedoneerd voor de speciale-eenheden van de politie.

Deze tactical boots zijn veiligheidsschoenen die de politie-eenheden moet ondersteunen in elke situatie op het werk. Het zijn internationale schoenen die door de politie, militairen, penitentiaire en veiligheidsambtenaren worden gebruikt.

Deze schenking vloeit voort uit de samenwerking tussen China en Suriname. Suriname is al lang bekend met dergelijke veiligheidsschoenen bij de gewapende machten.

Ambassadeur Quan zei aan de minister dat China Suriname graag wil helpen om de gewapende diensten te ondersteunen. Hij bedankte de minister voor zijn ondersteuning en assistentie aan de Chinese ambassade in tal van projecten. China gaat voor behoud van de goede relatie en samenwerking op het gebied van de veiligheid.

BEKIJK OOK
Man door kogel in schoot geraakt tijdens worsteling met criminelen

De Chinese ambassadeur noemde daarbij het Safe City project. Minister Getrouw en Liu Quan zijn de mening toegedaan om in een later stadium na te gaan hoe meer invulling te geven aan de samenwerkingsrelatie.