fbpx

Minister Financien belooft uitgebreide uitleg tijdens begrotingsbehandeling

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën belooft dat wanneer hij aan de beurt is om het parlement te antwoorden, hij uitgebreid zal ingaan op alle vragen die gesteld zijn over de economische situatie in het land. Vandaag ging de bewindsman kort in op enkele zaken waarbij hij aangaf hoe hij denkt extra geld binnen te halen voor het komende dienstjaar.

De bewindsman gaf onder meer aan dat de regering SRD 350 miljoen wil halen uit de canonrechten op onroerend goed en overdrachtskosten. Het eerste moet SRD 80 miljoen opbrengen. Het versneld innen van de overdrachtskosten moet iets meer SRD 80 miljoen opbrengen. Ook wil de regering het aantal subsidies sterk terugdringen en een aantal gebouwen van de hand doen wat een bedrag van SRD 190 miljoen moet opbrengen.

OOK INTERESSANT
Nog twee leden roversbende opgepakt voor aanrijden en beroven slachtoffer

Van de opbrengsten wil de regering SRD 100 miljoen als buffer gebruiken voor de lopende uitgaven. Het resterende deel is bestemd om de prioriteiten zoals door de verschillende ministeries zijn gesteld, te financieren. Volgens de bewindsman is de regering bezig met een strakke set aan maatregelen om zo inkomsten voor het land te genereren.

Minister Hoefdraad gaf het parlement te kennen dat na de nodige afstemming hij in april een suppletoire begroting wil indienen om zo een behoorlijke correctie in de begroting te brengen.(GFC)