Minister Ferrier: ontwikkeling afstandsonderwijs sprong vooruit

Minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van het afstandsonderwijs een stap vooruit heft gemaakt.

Dit heeft zei de minister begin deze week tijdens de officiële overdracht van de Distance Education Hub op het complex van het Polytechnisch College (PTC). Dit centraal punt zal de andere praktijkcentra binnen het afstandsonderwijs met elkaar moeten koppelen en voorzien van de nodige informatie.

“Vanuit PTC willen wij alle studenten bereiken, ongeacht waar zij zich bevinden. De studenten kunnen met dit systeem op hun tijd en naar hun omstandigheden onderwijs genieten”, zegt PTC-directeur Robby Holband. Studenten hoeven na de invoering van dit systeem niet speciaal naar een collegezaal.

“Het brengt ook met zich mee minder kosten, want er hoeven niet altijd lijfelijk docenten aanwezig te zijn. Er zijn minder lokalen nodig, minder infrastructuur. Je zit wel meer op het internet, maar op den duur haal je er toch meer voordelen uit”, aldus directeur Holband.

Minister Ferrier zegt dat het systeem niet alleen gericht is op internationale ontwikkelingen, maar ook om een antwoord te vinden op de nationale uitdagingen binnen het onderwijsveld. “Ons onderwijs is decennia achter. We moeten sprongen vooruit, daarom heeft de overheid niet gedraald om te investeren in dit project.” Met dit systeem worden demografische beperkingen voor studenten weggewerkt.

Vooralsnog worden Paramaribo en Nickerie meegenomen. De minister vindt het nodig dat studenten in het achterland ook van dit systeem moeten worden voorzien, omdat ook zij het hard nodig hebben. De minister zegt dat zoveel mogelijk leerkrachten zullen worden getraind. Met de opgedane kennis kunnen zij leerlingen die geen optimale kansen hebben in de verre districten bereiken en hen zo mogelijkheden geven zichzelf te ontwikkelen.

Dit project wordt door de overheid gefinancierd met een lening van de Islamic Development Bank (IsDB). Er is een heel nieuw ICT-infrastructuur opgezet. ICT-apparatuur (Pc’s, laptops, smartboards) en diverse technische applicaties zijn aangeschaft.

Het gebouw aan de Slangenhoutstraat is technisch helemaal aangepakt en de beveiliging is opgevoerd.

Overige berichten