Minister Ferrier benadrukt belang technisch onderwijs

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (OWT&C) heeft een bezoek aan de zevende Natuurkunde eigen experimenteel onderzoek (Nexo) Expo, georganiseerd door het Ewald Meyer Lyceum. De minister vond het super inspirerend en gaf aan het heel goed te vinden dat jonge mensen op deze manier bezig zijn met de technologische ontwikkeling en heel goed begeleid worden. Ook was de bewindsvrouw onder de indruk van de participatie van een groot aantal meisjes en sprak de hoop uit dat ze verder gaan om zo kansen te krijgen om de technologie op het hoogste niveau te ontwikkelen.

Persoonlijk vindt de minister het belangrijk dat de ontwikkelingen op technologisch gebied ervoor kunnen zorgen dat mensen in het binnenland bijvoorbeeld op een gemakkelijke manier van licht kunnen worden voorzien. De Onderwijsminister zou daarom graag willen dat deze studenten de demonstraties ook naar het binnenland brengen, zodat men ook daar kan leren welke mogelijkheden er zijn. Haar boodschap naar de jongeren toe is dat zij moeten doen wat ze willen doen en niet bang zijn voor een bepaald vak, aangezien nog een heleboel onbekend is en men de gelegenheid moet krijgen om een aantal dingen uit te proberen. “Dat is onderwijs”, aldus de minister.

Directeur Joan Doelwijt van het Lyceum gaf aan dat deze dag jaarlijks wordt georganiseerd met als doel de 5e klassers, die het heel jaar practicum volgen en in het laatste kwartaal een eigen experiment moeten doen, in de gelegenheid te stellen deze experimenten te presenteren, waarbij zowel het onderzoek als de presentatie skills worden getest.

Dit jaar zijn behalve ex-studenten ook leerlingen van het Meer Uitgebreid Lager Onderwijs (MULO) uitgenodigd om het evenement te bezoeken, zodat ook deze groep kan zien hoe mooi de techniek is en bewust gaat kiezen voor de techniek.(GFC)