fbpx

Minister Emanuel op bezoek bij nationale voetbalselectie

GFC NIEUWS- Vergezeld door waarnemend sportdirecteur, Gordon Touw Ngie Tjouw en beleidsadviseur Ettiré Patra heeft minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) deze week een bezoek gebracht aan het Surinaams nationaal voetbalelftal tijdens de training in het André Kamperveen Stadion.
De Sportminister heeft de voetballers vóór aanvang van de training gemotiveerd en geïnspireerd. Zij hield hen voor om hard te blijven werken en groot te dromen. Dit alles zal bijdragen aan een positief resultaat voor Suriname op de wereldkaart. “Mek’ wi mek Sranan hey, met uw voetbaltalent. De regering is trots op uw bijdrage en vanuit het ministerie van ROS voelen wij ons verplicht om de voetbalsport naar grotere hoogtes te tillen. U bent van harte welkom op het ministerie met name het directoraat Sportzaken, wij voeren een open policy beleid”, sprak de bewindsvrouw.
John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), sprak van een primeur. “Wij hebben nooit eerder een Sportminister op bezoek gehad tijdens onze trainingsdagen. U bent de eerste minister en dat juichen we toe als bond.” Deze opmerking werd ondersteund met applaus van de voetballers, de bondcoach en de stafleden. De SVB-topman heeft de minister verzekerd dat de heren een goede beurt zullen maken.
Bondscoach Dean Gorré bedankte minister Emanuel voor haar aanwezigheid op het trainingskamp van de voetballers. Hij deed een beroep op haar om enkele van de voetballers een plekje te geven op het directoraat Sportzaken. De oefenmeester benadrukte hierbij het belang van in conditie blijven en daadwerkelijke inzet zodat Suriname als natie kan schitteren tijdens de interlandwedstrijden. Volgens hem is het van belang dat de sporters een vast inkomen hebben. “Het gaat maar om klein groepje, want de meeste van onze heren hebben een vaste baan”, aldus Gorré.
Minister Emanuél gaf aan het verzoek van de bondscoach te zullen bespreken binnen de regering. De regering heeft volgens haar als doel te investeren in de sport en deze waar nodig te faciliteren.

BEKIJK OOK
Vrouw en zoon uit Kwatta maken deur niet open voor dronken man die middernacht binnen wil komen