fbpx
Minister Emanuel maakt kennis met personeel directoraat Sportzaken

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken (RO&S) heeft een aanvang gemaakt met kennismakings- en oriëntatiebezoeken aan de verschillende onderdirectoraten die onder het directoraat Sportzaken vallen.

Het gaat om de onderdirectoraten: Onderzoek Informatie en Kadervorming, Sportaccommodaties en Ruimten, Recreatie & Sport en de Administratieve Diensten. Emanuel werd vergezeld door de directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, en de onderdirecteur Administratieve Diensten, Ronny Pinas.

De bewindsvrouwe heeft het personeel van Sportzaken voorgehouden dat zij openstaat voor een goede samenwerking met hen. Zij heeft de uitdagingen op de werkvloer aangehoord en is voornemens zich in te zetten voor de aanpak daarvan. De minister heeft ook haar bereidwilligheid getoond voor een open communicatie met het personeel.

Zij hebben toegang tot communicatie met de minister, zodra er daaraan behoefte bestaat. Ook heeft de RO&S-minister haar interesse kenbaar gemaakt om, ter bevordering van bewegen, samen met het personeel spontaan deel te nemen aan reguliere sportactiviteiten.

Het directoraat Sportzaken tracht middels een planmatig beleid voorwaarden te scheppen voor de sportgemeenschap om een kansrijke deelname te hebben in bewegingssituaties.

Ook is het directoraat verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid welke erop gericht is een sport- en bewegingscultuur bij de bevolking te stimuleren, waardoor een groot mogelijk deel actief aan enige vorm van beweging zal participeren. Hierdoor wenst het directoraat de positionering van de sport binnen de Surinaamse samenleving te verbeteren.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…