fbpx
Minister Emanuel groots ontvangen in Matawai gebied

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) is in het afgelopen weekend groots ontvangen tijdens haar werkbezoek in het Matawai gebied.

De minister bezocht de dorpen Poesoegroenoe en Nyun Jacob Kondre. De minister vertoefde voor vier dagen in het gebied. Collegaministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en DNA-voorzitter Marinus Bee waren ook deel van de delegatie die naar het gebied vertrok.

In beide dorpen die bezocht werden zijn er Krutu’s gehouden. De lokale bewoners hebben alle problemen die in het gebied domineren naar voren gebracht. Minister Gracia Emanuel deed een beroep op districtscommissaris Walter Bonjaski om zich tussen de dorpsbewoners te bewegen en een luisterend oor te hebben, meldt CDS. De minister gaf aan dat ze als kind dat afkomstig is uit dit gebied op de hoogte is van de noden van de bewoners.

De minister gaf ook aan dat zij zich maximaal zal inzetten om het gebied weer tot leven te brengen. Leden van het traditioneel gezag gaven in beide dorpen aan dat veel mensen uit de dorpen trekken. Dit zou vooral liggen aan weinig tot geen werkgelegenheid. De staat waarin de weg verkeert, is ook een reden. Dit zorgt ervoor dat het gebied moeilijk begaanbaar is. Eerder deze maand speelde goudmultinational IAMGOLD Rosebel Goldmines in door het onderhoud van de weg op zich te nemen. Ook zou er verder gekeken worden naar een duurzame oplossingsmogelijkheid voor het probleem.

Minister Emanuel zegt dat zij het traditioneel gezag meer wil betrekken bij de besluitvorming van het binnenland. Ze is super trots dat de bewustwording rondom de Covid-19-ontwikkelingen het Matawai gebied ook op gang is gekomen. Ze drukte de bewoners op het hart om zich te blijven houden aan de maatregelen die zijn aangekondigd door de regering.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.