fbpx

Minister Elias tekent Hennep MoU met collega Akiemboto

GFC NIEUWS- Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft maandag een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met collega Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).

Het doel hiervan is om een samenwerking aan te gaan met het bedrijf InVitroPlants van Grassalco voor het produceren van cannabisplantjes en zaden die bestemd zullen zijn voor kleine- en middelgrote telers in Suriname.

“Terwijl we nog bezig zijn met het monitoringsorgaan en wetgeving voor de cannabisindustrie, gaan we alvast andere mogelijkheden bekijken. We gaan niet stilstaan’, zei Elias tijdens de ondertekening van deze overeenkomst.

Minister Akiemboto vertelde InVitroPlants bezig is paden uiteen te zetten voor de hennepindustrie die nu wereldwijd successen boekt. H

ij merkte op dat er nog wetgeving moet komen op dit stukje beleid. Voor de hennepindustrie zal kwalitatief plantmateriaal en zaden van eminent belang zijn.

BEKIJK OOK
Tienermoeders worden geleerd om zelfvoorzienend te zijn

InVitroPlants is nog bezig met deskundigen en als partner van het ministerie van Volksgezondheid zaken op dit gebied uit te werken, zodat uitvoering gegeven kan worden aan de randvoorwaarden van dit project.

Gaandeweg het proces zullen ook andere partners betrokken worden, deelde Akiemboto mee.

Elias is onder de indruk van InVitroPLants die een eigen modern laboratorium heeft. Hij merkt op dat de beurzen op de wereldmarkt momenteel de lucht ingaan.

Van industriële hennep worden van vezels tot kledingstukken gemaakt en ze zijn bovendien milieuvriendelijk. De bewindsman zegt dat het belangrijk is om als overheid iets samen te doen.

“Terwijl de zaden geproduceerd worden, kan de controle in het eigen laboratorium plaatsvinden”, zegt Elias trots.