fbpx

Minister Elias neemt petitie personeel St. Vincentius Ziekenhuis in ontvangst

De bond van personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis, onder leiding van Roy Haverkamp, overhandigde vandaag een petitie aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. De bondsvoorzitter werd vergezeld door het actievoerend personeel.

Alvorens de petitie werd overhandigd, had de minister een korte ontmoeting met de voorzitter en enkele leden van de bond. Tijdens deze ontmoeting gaf Haverkamp te kennen dat het personeel ontevreden is over enkele zaken. Het belangrijkste probleem waar het personeel nu mee zit is het te laat ontvangen van het salaris.

Er is verder ook aangegeven dat er nog enkele tegoeden ontvangen moeten worden, waaronder het vakantiegeld. De voorzitter deelde verder zijn zorgen met betrekking tot de nijpende financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert. Hij gaf aan dat dit de grootste reden is van het wegtrekkend personeel.

BEKIJK OOK
Regering en VES gaan voor constructieve samenwerking

De bewindsman deelde de delegatie mee dat er extra middelen zijn vrijgemaakt door het ministerie van Financiën met goedkeuring van De Nationale Assemblee, zodat de salarissen vandaag nog gestort kunnen worden. In navolging hiervan vroeg de bondsvoorzitter om een structurele oplossing voor de probleempunten zoals benoemd in de petitie, zodat een optimale gezondheidszorg gegarandeerd kan worden.(GFC)