fbpx




Minister Elias naar Cuba voor hulp bij COVID-19, toestand besmette vrouw nog steeds stabiel

GFC NIEUWS- Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is voor een dag naar Cuba.

Dit deelde president Desiré Bouterse vandaag mee in zijn toespraak tot het Surinaamse volk in verband met de situatie rond het COVID-19 coronavirus.

Het staatshoofd zegt de bewindsman te hebben gevraagd om voor een dag naar Cuba af te reizen, om daar op grond van de wederzijds goede verhoudingen, humanitaire ondersteuning te vragen.

Cuba heeft Suriname reeds speciaal getrainde specialisten en verpleegkundigen ter beschikking gesteld; 50 in totaal. Zij komen naar ons land om ingezet te worden totdat dit virus beheersbaar is geworden.

Mogelijk zal de minister ook gesprekken voeren om een medicijn dat ontwikkeld is in Cuba tegen COVID-19 beschikbaar te stellen.

Tijdens de reguliere persconferentie vanmiddag van het COVID-managementteam werd medegedeeld dat alle vijf suspecte gevallen negatief zijn getest; er zijn dus geen nieuwe besmettingsgevallen in Suriname.

De eerste persoon die besmet is met het virus is intussen verplaatst naar het St. Vincentius Ziekenhuis om haar van dichtbij te monitoren, omdat ze gisteren een hogere koorts had dan normaal. Benadrukt wordt dat haar toestand nog stabiel is.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…