Minister Elias naar Cuba voor hulp bij COVID-19, toestand besmette vrouw nog steeds stabiel

GFC NIEUWS- Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is voor een dag naar Cuba.

Dit deelde president Desiré Bouterse vandaag mee in zijn toespraak tot het Surinaamse volk in verband met de situatie rond het COVID-19 coronavirus.

Het staatshoofd zegt de bewindsman te hebben gevraagd om voor een dag naar Cuba af te reizen, om daar op grond van de wederzijds goede verhoudingen, humanitaire ondersteuning te vragen.

Cuba heeft Suriname reeds speciaal getrainde specialisten en verpleegkundigen ter beschikking gesteld; 50 in totaal. Zij komen naar ons land om ingezet te worden totdat dit virus beheersbaar is geworden.

Mogelijk zal de minister ook gesprekken voeren om een medicijn dat ontwikkeld is in Cuba tegen COVID-19 beschikbaar te stellen.

Tijdens de reguliere persconferentie vanmiddag van het COVID-managementteam werd medegedeeld dat alle vijf suspecte gevallen negatief zijn getest; er zijn dus geen nieuwe besmettingsgevallen in Suriname.

De eerste persoon die besmet is met het virus is intussen verplaatst naar het St. Vincentius Ziekenhuis om haar van dichtbij te monitoren, omdat ze gisteren een hogere koorts had dan normaal. Benadrukt wordt dat haar toestand nog stabiel is.

Overige berichten