Minister Elias houdt krutu te Langatabiki

GFC NIEUWS-Minsiter Antoine Elias van Volksgezondheid heeft tijdens een krutu te Langatibiki de gemeenschap ingelicht over het stationeren van enkele Cubaanse artsen in het gebied.

Tijdens de krutu deelde de minister de dorpsgenoten mee dat het de bedoeling is dat de artsen over ongeveer twee maanden zover zullen zijn om in het gebied te werk gesteld te worden.

Er zullen twee artsen voor dat gebied aangewezen worden, welke over twee posten van de Medische Zending (MZ) beschikt, en wel op Langatibiki en op Nason.

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending en Edwin Noordzee, adviseur van de minister, gingen in op de technische aspecten van het verblijf van de artsen in het gebied.

Zowel de leiding als de overige dorpsgenoten reageerden positief op de mededelingen van de minister en zijn team.

In totaal maken bewoners van negen dorpen gebruik van de diensten van de MZ gevestigd in dat gebied. Voor hen was het daarom zeer positief te vernemen dat er op korte termijn twee artsen dichterbij huis zullen werken.

Na de officiële mededelingen, ging de minister over tot de overhandiging van twee naaimachines die door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring aan de vrouwenvereniging van Langatabiki werd geschonken.

Overige berichten