fbpx

Minister Elias bezoekt dorpen Wayambogebied

GFC NIEUWS- Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan de dorpen Kalebaskreek, Corneliskondre, Donderskamp en Tapoeripa in het Wayambogebied.

In alle vier dorpen heeft de minister namens first lady Ingrid Bouterse-Waldring schoolpakketten uitgereikt aan de schoolgaande kinderen.

In de dorpen Donderskamp en Tapoeripa heeft de minister namens president Desiré Bouterse de zevende en achtste verbrandingsoven in gebruik genomen.

In het dorp Corneliskondre heeft minister Elias namens zijn collega minister Gillmore Hoefraad van Financiën een grasmaaimachine, op aanvraag van de school, overhandigd.

Te Donderskamp heeft de bewindsman ook een mediatheek in gebruik genomen die de first lady, tijdens een eerder bezoek aan het dorp, de bewoners had beloofd te zullen opzetten. Van minister Hoefdraad kregen vijftien gezinnen uit Tapoeripa een gezondheidsmatras uit handen van minister Elias.

Petrus Sabajo, kapitein van Tapoeripa, geeft aan bijzonder blij te zijn dat de president zich aan zijn woord heeft gehouden, omdat hij tijdens een eerder bezoek had aangegeven dat er een verbrandingsoven zou komen in het dorp. Zij kijken uit naar meer ontwikkeling in het gebied, maar voor nu zien zij de vooruitgang al in Tapoeripa.

BEKIJK OOK
Surinaamse stemt voor Braziliaanse IDB-presidentskandidaat Ilan Goldfajn

Kapitein van Donderskamp, Ruberto Joghie, is ook blij met de komst van de verbrandingsoven.

Deze oven zal een meerwaarde hebben voor het milieu, omdat huisvuil vanaf nu beter verband kan worden. Het ‘hier en daar’ gooien van vuil zal ook tot verleden behoren.

Volgens de kapitein keken de bewoners van het dorp allang uit naar een mediatheek. Zij zijn first lady Bouterse-Walding dan ook zeer erkentelijk dat zij binnen enkele maanden een mediatheek heeft opgezet in het dorp.