fbpx
Minister eist levenslang voor Jeanne d’Arc van de Westelijke Jordaanoever

 

Levenslang zonder vonnis voor Palestijnse tegenstanders Israëlische bezetting

 

Het zal niet echt de bedoeling zijn, maar het Israëlische leger is bezig een icoon te maken van Ahed Tamimi, een soort Jeanne d’Arc op de Westelijke Jordaanoever; want nu al willen steeds meer Palestijnse meisjes een nieuwe Ahed worden.

 

Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz op de opiniepagina. De 16-jarige blonde krullenbol moet voor een militaire rechtbank verschijnen omdat zij een Israëlische soldaat in het gezicht had gemept.

Een groep soldaten was de woning van de familie Tamimi binnengedrongen om de broer van Ahed te arresteren.

De familie Tamimi lag wel vaker in de clinch met het leger. Een week vóór haar arrestatie was het broertje van Ahed, de 14 jaar oude Mohammed, tijdens een geweldloze demonstratie in zijn hoofd geschoten door een soldaat.

In 2011 was een andere broer, Mustafa, tijdens een demonstratie “per ongeluk” gedood door een soldaat – de soldaat werd vrijgesproken.

Toen een groep Palestijnen tijdens een demonstratie leuzen riep tegen de Israëlische bezetting, werd hun spreekkoor door 200 tot de tanden gewapende soldaten met rubberen kogels beantwoord.

Dat leidde tot woedende reacties van de Palestijnen die vervolgens beschuldigd werden van provocatie van het leger: de inleiding tot het incident dat leidde tot de arrestatie van de broer van Ahed.

Israël’s minister van Onderwijs, Naftali Bennett, eist dat de tiener levenslang opgesloten wordt. Minister Avigdor Lieberman van Defensie dringt er op aan het hele gezin in hechtenis te nemen en “genadeloos” te straffen.

De Palestijnse mensenrechtenactiviste en advocate Khalida Jarrar weet als geen ander wat dat kan betekenen. Zij wordt al enkele jaren naar willekeur op verschillende momenten in “administratieve detentie” genomen; dat betekent dat zij zonder aanklacht, zonder verdediging, zonder rechtszaak en zonder vonnis in principe levenslang achter de tralies zou kunnen doorbrengen.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…