Minister Dodson met partner op uitnodiging in India

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is op uitnodiging van India, samen met zijn partner en twee beleidsmedewerkers afgereisd naar New Delhi.

De bewindsman betreurt het dat onverlaten het op zich hebben genomen om geruchten te verspreiden dat hij met een ‘buitenschatje’ op dienstreis is. Hij benadrukt dat het om zijn levenspartner gaat, waarmee hij reeds anderhalf jaar een serieuze relatie heeft.

Alle aanwezige ministers zijn met hun partners uitgenodigd. Een officieel programma is uitgeschreven voor de partners van de ministers.

De bewindsman zal daar de ministeriële conferentie over Petrotech 2019 bij wonen. Deze conferentie duurt van 10 tot en met 12 februari. De bewindsman zegt dat een uitnodiging is ontvangen van zijn collega van Petroleum en Gas van India.

Dodson is een van de ‘key note speakers’. Zijn presentatie gaat over investeringsmogelijkheden in de extractieve sector en de ontwikkelingen in de nationale olie-industrie van Suriname.

Suriname en India zijn nu in een traject waarbij de banden nauwer worden aangespannen, zegt minister Dodson. Tijdens dit bezoek zal de minister een groot solar project en enkele andere concrete verzoeken uit het Surinaamse bedrijfsleven bespreken met relevante counterparts en de ambassade vertegenwoordiging van Suriname in India.

De minister merkt op dat India een stabiele economische groei van boven de 6% heeft en één der snelst groeiende economieën in de wereld is.

“Ook op het gebied van olie en gas gaat het land met rasse schreden vooruit. Suriname en India zijn nu in een traject waarbij de banden nauwer worden aangespannen.”

Overige berichten