fbpx
Minister Dikan zwaait sober en dankbaar af

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan heeft tijdens een sobere ontmoeting met het personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling woorden van dank uitgesproken voor alle ondersteuning die hij heeft gehad.

“Zonder u had ik het niet gekund,” aldus de bewindsman. Dikan die op 14 augustus 2015 is aangetreden als deel van het Kabinet Bouterse – Adhin, heeft het zittingstermijn van de regering uitgediend. Met de regeringswisseling op donderdag 15 juli, is hij samen met president Bouterse en de rest van het kabinet afgetreden.

Voorafgaand aan zijn dankwoord heeft Dikan vijf bussen overgedragen aan het personeel. Hij overhandigde symbolisch de contactsleutels van een van de bussen aan directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling. Finisie heeft op zijn beurt de sleutels overhandigd aan een vertegenwoordiger van de afdeling Algemene Zaken, die belast is met de coördinatie van het wagenpark.

Directeur Finisie heeft een bijzonder woord van dank uitgesproken richting de minister. Het is aldus de directeur dankzij zijn karakter, dat het ministerie getransformeerd is tot een moderne organisatie. “RO is namelijk de trendsetter geweest bij de hervorming van de verschillende directoraten.

RO is een zodanige trendsetter dat er nu zelfs 8 directoraten en parastatalen gerealiseerd zijn onder de directe supervisie en leiderschap van minister Dikan. Vandaar dat het goed zou zijn hem op gepaste manier te danken voor de bijdrage geleverd in het brengen van dit stukje ontwikkeling”, aldus directeur Finisie.

Minister Dikan gaf in zijn toespraak aan dat het niet gepast zou zijn om zondermeer afstand te doen van zijn functie, zonder de mensen waarmee er nauw is samengewerkt toe te spreken en te bedanken voor het werk dat zij hebben gedaan, op welke wijze dan ook.

“Wat er op 12 augustus 2015 is aangetroffen en wat er wordt overgedragen op 17 juli 2020 is meetbaar en duidelijk. De nieuwe richting waarin het ministerie is opgegaan is door overige ministeries opgevolgd. Nooit eerder was er zoveel doorgroeimogelijkheden voor de mensen van RO”, aldus de scheidende bewindsman. De minister heeft aangegeven dat elk moment en besluit in het belang was van dit land en volk.

Dikan zal vandaag, 17 juli, het protocol van overdracht onderteken en daarmee het roer over RO officieel overdragen aan zijn opvolger, Gracia Emanuel. Het ministerie zal voortaan heten: Regionale Ontwikkeling & Sport.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…