fbpx

Minister Dikan overhandigt laatste dienstauto’s aan dc’s

GFC NIEUWS- Met de overhandiging van elk een dubbel cabine pick-up (SsangYong Musso) aan de burgervaders Mike Nerkust (Paramaribo Noordoost) en Armand Jurel (Para), heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) alle 19 districtscommissarissen voorzien van een nieuwe dienstauto.
De overhandiging van de contactsleutels vond vrijdag plaats op het hoofdkantoor van RO met inachtneming van de Covid-19 veiligheidsmaatregelen.
De regering besloot vorig jaar deze 19 nieuwe voertuigen te bestellen voor het korps van dc’s om te voorzien in een dringende behoefte. In eerste instantie waren twaalf auto’s afgeleverd. De eerste overhandiging in dit traject was op 9 oktober 2019. De resterende werden in kleinere tranches afgeleverd en overhandigd. De dc’s hadden vooraf samen met de minister een prioriteitenlijst samengesteld voor de volgorde van de overhandiging van beschikbare voertuigen.
Beide dc’s hebben de minister hartelijk bedankt voor het ‘updaten’ van de wagenparken van commissariaten. Ze zijn ervan overtuigd dat de nieuwe voertuigen de mobiliteit van de dc’s zal verbeteren, en dat de bestuursdiensten zich daardoor beter van hun taken zullen kwijten.
Dikan is vol lof over de dc’s die de afgelopen periode zonder mokken en morren hun werk met overgave bleven doen, ondanks ze niet allemaal over een degelijk dienstvoertuig beschikten.

BEKIJK OOK
Suriname en Trinidad bespreken potentiële energiesamenwerking