fbpx

Minister Dikan installeert twee nieuwe dr-leden

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft Christiaan Gambier van Para en Johan H. Djoe van Marowijne op grond van artikel 6 van de Wet op Regionale Organen, geïnstalleerd als nieuwe leden van de districtsraad in hun respectieve district.

Volksvertegenwoordiger Patrick Kensenhuis (voorzitter vaste commissie van Lagere Organen) en zijn collega Aida Nading (voorzitter vaste commissie van RO) waren ook aanwezig bij de ceremonie. De leden zijn geïnstalleerd, nadat aan hen de gelofte was voorgelezen door dc Freddy Daniel van Marowijne.

Kensenhuis vroeg de nieuwbakken leden goede nota te nemen van de Wet op Regionale Organen en de Wet op het Ordereglement. “Als districtsraadslid zijn er een heleboel mogelijkheden. Deze wettelijke regelingen kunnen helpen om uw werkzaamheden uit te voeren. Maakt u er goed gebruik van. Een districtsraadslid is overigens de hoogste volksvertegenwoordiger op districtsniveau. Hij staat ook in direct contact met het districtsbestuur. Tenslotte wordt er ook vanuit de commissie verwacht dat er een goede samenwerking is tussen de dr en de commissie”, aldus Kensenhuis.

BEKIJK OOK
"De relatie met Guyana lijkt een beetje troebel, want men wil vissen in ons water"