fbpx

Minister Dikan heeft startsein GaWaSa training

“Water is een basisvoorziening voor een goed en gezond leven. Helaas hebben sommigen van ons tot nu toe weinig of geen toegang tot gezond drinkwater”. Dit zei minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling(RO) maandag bij de kick-off van de GAWASA vaktraining in het dorp Ovia Olo in het district Marowijne.

GaWaSa staat voor Gas Water en Sanitair. De GaWaSa vaktraining is een onder deel van het proefproject “Basic Services” van het jointproject “ Technical Support to the Ministry Of Regional Development” tussen de United Nations Development Programme (UNDP) en het ministerie van RO.

Minister Dikan gaf verder aan dat het ministerie achter het project staat, omdat de basisvoorzieningen direct bijdragen tot het regionaal ontwikkelen en het verbeteren van het woon- en leefklimaat van de bewoners van de districten in het algemeen en dorpen in het bijzonder.

De vaktraining in waterinstallatie zal twee maanden duren en wordt verzorgt door een trainer van Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO).

Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) is belast met de voorbereiding en coördinatie van het project. Het Aucaans dorp Ovia Olo in het district Marowijne is als eerste proefdorp gekozen.

Middels dit proefproject wil SFOB de bewustwording vergroten van de doelgroep over de veiligheid – en gezondheidsaspecten in relatie tot drinkwater. (GFC)

Overige berichten