fbpx
Minister Dikan dankt dc Kali voor prettige werkrelatie

GFC NIEUWS- Minister Egdar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft zijn waardering uitgesproken over de aangename samenwerking die hij heeft gehad met districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne.

“Ik blik terug op een goede samenwerking met u. U bent in uw rol zeer professioneel en tegelijk heel coöperatief geweest. Ik heb een prettige werkrelatie met u gehad en ik maak gebruik van deze gelegenheid om u daarvoor te bedanken,” aldus de bewindsman.

Dikan had op vrijdag 4 juli mogelijk zijn laatste officieel optreden in het district. Hij heeft daarbij leden van de nieuwe districtsraad (dr), op basis van de verkiezingen van 25 mei 2020, beëdigd.

Dikan liet weten zowel van de dc als van de totale bestuursdienst van Commewijne de volle ondersteuning te hebben gehad. In zijn terugblik liet de bewindsman weten blij te zijn dat hij samen met de dc’s en de vakbond de beschikking Loopbaanplanning (vergelijkbaar met een handvest) heeft kunnen bewerkstelligen. Daarmee is er schot gekomen in een ontwikkeling die decennialang was blijven liggen.

De Loopbaanplanning bevat onder meer richtlijnen voor de bestuursdienst. Ook de taken en disciplines van de bestuursdienst zijn daarin verwerkt, alsook de intrede van nieuwe bestuursambtenaren. Daarnaast is de minister ook voldaan over de manier waarop er een oplossing is gevonden voor het uniformvraagstuk van de dienst.

Dc Kali is in november 2016, samen met acht collega dc’s, door de bewindsman geïnstalleerd, nadat ze door president Desiré Bouterse waren beëdigd op het commissariaat van Wanica, te Lelydorp.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…