fbpx

Minister Dikan bemoedigt bestuursdienst Saramacca

Minister Edgar Dikan van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de bestuursdienst en de ressortleiders van het district Saramacca aangespoord om het goede werk dat ze doen voort te zetten.

De bewindsman heeft het personeel toegesproken tijdens een bijeenkomst op het commissariaat in Groningen. Hij was op werkbezoek bij districtscommissaris Sarwankoemar Ramai.

De minister heeft bij de ontmoeting het belang van de kennis en kunde van de bestuursdienst onderstreept. Hij benadrukte dat elke minister wat dat betreft kan vallen op de ervaring en multifunctionaliteit van deze dienst.

Het werk van de bestuursambtenaren reikt aldus de bewindsman veel verder dan alleen maar de focus op regionale ontwikkeling. Het is mede in dat verband dat er binnen het ministerie hard gewerkt wordt aan de rechtspositie van het personeel.

Dc Ramai heeft al na enkele weken aan het roer te zijn geweest in het district een goede indruk van het personeel. Dankzij de noeste arbeid van de medewerkers staat het district, aldus de burgervader, bekend als het schoonste district van Suriname.

BEKIJK OOK
BTW-sessies VSB druk bezocht

“Het personeel heeft het fundament gelegd en mede dankzij de bestuursdienst kan het goede werk voortgezet worden”, hield hij zijn de ambtenaren voor.

Ook gewezen districtscommissaris dc Lakshminarain Doebay, van wie Ramai eerder deze maand het gezag in Saramacca heeft overgenomen, was aanwezig op de ontmoeting.

Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn opvolger opnieuw succes toe te wensen en vooral niet te schromen een beroep op hem te doen, mocht zulks nodig zijn. Ook voor het ministerie houdt Doebay zich beschikbaar.