fbpx

Minister David Abiamofo belegt vergadering met bewoners dorp 106

GFC NIEUWS- De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, heeft een vergadering belegd met een delegatie onder leiding van kapitein Schalwijk.
Het team bestond uit enkele bewoners van het dorp 106. De bijeenkomst is gehouden op 11 augustus. Tijdens deze samenkomst hebben de dorpelingen de diverse problemen aangekaart inzake de kleinschalige goudwinning in het gebied. De bewindsman drukte de bewoners op het hart dat alle geschillen middels dialoog zullen worden opgelost.
Volgens de NH-topman zal de regering bij de formulering van haar beleid de lokale gemeenschappen actief betrekken en consulteren in het besluitvormingsproces. Om dit doel te verwezenlijken zal de Free Prior and Informed Consent methodologie (FPIC), als richtlijn gebruikt worden.
Met deze methode wordt aan de lokale leefgemeenschappen de ruimte geboden om deel te hebben in de besluiten die direct van invloed zijn op hun ontwikkeling.
De Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en een speciaal ingesteld beleidsteam zullen assisteren bij het verzamelen van informatie en het begeleiden van de consultaties.

BEKIJK OOK
Strengere winkelcontroles in ressort Paramacca