fbpx
Minister David Abiamofo belegt vergadering met bewoners dorp 106

GFC NIEUWS- De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, heeft een vergadering belegd met een delegatie onder leiding van kapitein Schalwijk.

Het team bestond uit enkele bewoners van het dorp 106. De bijeenkomst is gehouden op 11 augustus. Tijdens deze samenkomst hebben de dorpelingen de diverse problemen aangekaart inzake de kleinschalige goudwinning in het gebied. De bewindsman drukte de bewoners op het hart dat alle geschillen middels dialoog zullen worden opgelost.

Volgens de NH-topman zal de regering bij de formulering van haar beleid de lokale gemeenschappen actief betrekken en consulteren in het besluitvormingsproces. Om dit doel te verwezenlijken zal de Free Prior and Informed Consent methodologie (FPIC), als richtlijn gebruikt worden.

Met deze methode wordt aan de lokale leefgemeenschappen de ruimte geboden om deel te hebben in de besluiten die direct van invloed zijn op hun ontwikkeling.

De Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en een speciaal ingesteld beleidsteam zullen assisteren bij het verzamelen van informatie en het begeleiden van de consultaties.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.