fbpx

Minister Chotkan oriënteert zich persoonlijk na extreme regenval

GFC NIEUWS- De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, heeft zich persoonlijk georiënteerd in verschillende gebieden die last hebben ondervonden van de extreme regenval.

De minister bezocht onder meer Boomskreek, Geyersvlijt, Drambrandersgracht en het pompgemaal te Mathoera.

Chotkhan nam zelf poolshoogte, omdat hij er zeker van wilde zijn dat de nodige acties ondernomen zouden worden om de extreme regenval het hoofd te kunnen bieden.

Paramaribo Noord

Als gevolg van blikseminslag viel een boom op een hoogspanningskabel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) waardoor de stroomvoorziening uitviel.

De pompen, die nodig zijn om het water weg te pompen, konden vanwege het ontberen van de elektrische stroom niet ingeschakeld worden.

Toen er uiteindelijk weer elektriciteit beschikbaar, was konden pompen aangezet en sluisdeuren opengezet worden.

BEKIJK OOK
Moeder uit Commewijne krijgt trappen van vriend in bijzijn van kinderen

De minister garandeert dat met het openmaken van de sluizen en aanmaken van de pompen het overtollig water binnen niet al te lange tijd zal terugtrekken.

“Vanwege de hoeveelheid regenval kan het enkele uren duren voordat de situatie weer normaal zal zijn,” aldus de minister.

EBS

Het omvallen van de boom is voor de beleidsmaker reden genoeg om aandacht te besteden aan bomen langs de berm.

Samen met de EBS wilt de minister nagaan hoe die het best te onderhouden zijn. De minister zegt alles eraan te willen doen dat het omvallen van een boom zich herhaalt.