fbpx

Minister Buza ontvangt delegatie uit Canada

De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft een bilaterale ontmoeting gehad met een delegatie uit Canada. Deze delegatie stond onder leiding van ambassadeur Lilian Chatterjee, en werd verder vergezeld door Tarik Khan, directeur van het Caraibisch gebied en Centraal Amerika en Laura Atar, waarnemend directeur voor bilaterale relaties.

Minister Yldiz Pollack – Beighle, heeft aangegeven dat zij het zeer op prijs stelt deze ontmoeting te hebben gehad, welke als doel heeft het versterken van de bilaterale relatie met Canada. Ook vroeg zij om technische asistentie ten behoeve van capaciteitsopbouw inzake de CESO (Canadian Executive Service Organization) samenwerking.

Suriname is in de fase van de selectie van relevante projecten met betrekking tot de beschikbaarheid van de CFLI (Canadian Fund for Local Initiave) fondsen. De minister heeft de nadruk gelegd op de belangrijkheid van deze fondsen voor Suriname. Voorgesteld werd om zo snel mogelijk te werken aan een MoU, ter concretisering van de gesprekspunten.

OOK INTERESSANT
Veiligheidsadviseur president geen voorstaander van BAVP-opleiding voor Chinese ondernemers en gewone burgers

De minister bedankte de regering van Canada voor de gelegenheid aan Suriname geboden met acht deelnemers, te kunnen participeren aan de “Sustainable Blue Economy Conference” die gehouden zal worden in Kenya, Nairobi, van 26 tot en met 28 november.

Over het personenverkeer tussen beide landen heeft de minister voorgesteld te werken aan visumvrij reizen voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten. Dit voorstel zal nader in overweging genomen worden.(GFC)