Minister Burleson wil naamswijziging ministerie HI

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie(HI) vindt dat de naam van het ministerie gewijzigd moet worden. Willen wij hoger op de economische ladder komen, zullen de speerpunten duidelijk naar voren moeten komen.

Het gaat ten eerste om de naam van het ministerie dal zal moeten veranderen naar het ministerie van Economische zaken. Ook zal gewerkt moeten worden aan de verhoging van de export, zodat we hoger in de ‘global value chain’ komen met als doel om een hoge welvaartsniveau te generen.

“Het zal betekenen dat wij de topsectoren duidelijk moeten identificeren en niet meer moeten praten vanuit wenselijkheden. Het ministerie zal na onderzoek moeten aantonen wat de topsectoren zijn waarin wij zullen moeten uitblinken als natie. Vanuit deze punten moet het ondersteunend beleid gemaakt worden. We moeten sterke bedrijven krijgen, tenslotte zijn zij degenen die produceren en exporteren”, aldus de bewindsvrouw.

De private sector zal meer op maat gestimuleerd moeten worden, zodat de bedrijven meer in aantal worden, maar ook dat ze technologische toepassingen en innovatie in hun productiemechanisme mee nemen. Hierbij zullen standaarden, business-support en het SME-beleid een belangrijke rol spelen. Ook het jeugd- en vrouwelijke ondernemerschap zal extra aandacht krijgen.

Overige berichten