fbpx

Minister Bronto Somohardjo blij met AstraZeneca-prik

GFC NIEUWSREDACTIE- “Een prik is een prik. Ik ben blij dat ik mijn AstraZeneca prik heb gehad”.

Dit zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza), na zijn vaccinatie. Hij gaf daar blijk aan door middel van het tentoon stellen, van zijn vaccinatiebewijs. De minister verheugt zich op het feit dat het vaccineren gestart is.

Na de kick-off van de Covid-19 vaccinatiecampagne op 23 februari, hebben diverse ministers op vrijdag 5 maart het AstraZeneca-vaccin ingeënt gekregen. De toediening vond plaats in het auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Minister Somohardjo heeft de prik genomen om niet alleen zich zelf te beschermen, maar ook zijn omgeving. De kans op overdracht van het coronavirus is na vaccinatie minder en de kans op ziek worden is nihil, geeft de bewindsman aan.

De Biza-minister doet een beroep op de samenleving gebruik te maken van deze vaccinatiecampagne, om zichzelf, dierbaren en naasten te laten vaccineren. Zodoende is de bevolking beschermd tegen het coronavirus.

BEKIJK OOK
VES geen vijand van regering

De minister zijn gedachten wervelen terug in de tijd, zoals velen, naar het ‘oude normaal’. De bewindsman heeft daartoe de aanzet gegeven door zich te laten inenten tegen het coronavirus.

Minister Somohardjo geeft aan, dat de ministers, invulling hebben gegeven aan een voorhoede rol om zich te laten vaccineren. “Wij als ministers hebben een voorbeeld functie, wij willen ook het voorbeeld geven, dat je niet bang hoeft te zijn, om die prik te nemen”.

De minister betuigt zijn erkentelijkheid aan de medewerkers van het AZP, voor de weldaden en diensten, betreffende de goede zorg en begeleiding. In het vooruitzicht om over niet al te lange tijd terug te kunnen naar het ‘oude normaal’, stemt hem goed en opgelucht. Echter drukt hij een ieder op het hart om tot dan alle covid-maatregelen in acht te nemen.