fbpx




Minister Biza legt werkbezoeken af

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft samen met zijn staf oriëntatie- en kennismakingsbezoeken gebracht aan de diverse afdelingen die ressorteren onder het ministerie.

De bewindsman beet de spits af bij de Kustwacht Suriname, alwaar hij heel hartelijk werd ontvangen door gezagvoerder kolonel Jerry Slijngaard en de personeelsleden.

Kolonel Slijngaard pleitte voor de rechtszekerheid van zijn personeel, waarbij intussen reeds een nieuwe salarisreeks op tafel ligt.

Vervolgens bracht de ambtsdrager een bezoek aan het onderdirectoraat personeelsbeleid en de afdeling Communicatie Unit gevestigd aan de Grote Combéweg. Van hieruit vervolgde de delegatie zich naar de afdelingen Centrale Personeelsadministratie en Vorming & Opleiding.

Gebruik makend van de gelegenheid werd hij gelijk geïnformeerd over de diverse problemen op de verschillende afdelingen van het ontbreken van airconditioning tot materiaal en of apparatuur en de ontbrekende voorzieningen in de gehuurde panden, waar de afdelingen zijn ondergebracht.

Als laatst werd het Nationaal Archief Suriname (NAS)aangedaan. Hier werd de delegatie heel warm ontvangen, waarbij hij gelijk een korte presentatie kreeg voorgeschoteld over de werkzaamheden van het NAS, door ’s lands archivaris Rita Tjien Fooh. Tevens werd ook de aandacht gevraagd voor een tal van zaken, waarmee dit directoraat kampt.

Somohardjo gaf aan dat hij het belangrijk acht om als nieuwe minister te weten wat de problemen zijn op de werkvloer en hoe het is gesteld met de werknemers. Dit sluit ook geheel aan op het regeerprogramma van het kabinet Santokhi- Brunswijk, waarbij er in deze eerste fase op elk ministerie een evaluatie gemaakt moet worden.

Voorts geeft hij aan dat al deze zaken zijn aandacht heeft en dat hij er gauw werk van zal maken, zodat de werksituatie positief verandert en hij gezamenlijk met de ambtenaren geleidelijk kan gaan naar een betere dienstverlening.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.