fbpx

Minister Amoksi oriënteert zich in West Suriname

GFC NIEUWS- De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft een werkbezoek gebracht aan het ressort Kabalebo in het westen van ons land.
Het doel van zijn werkbezoek was om kennis te maken met het personeel van de diensten van het ministerie aldaar en tevens poolshoogte te nemen van de veiligheidssituatie in het gebied. Dit werkbezoek vond plaats in het weekend van 27 november.
De bewindsman heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan het personeel van het politiebureau en de Brandweerkazerne te Apoera. Daarbij heeft hij ook een werkbespreking gehad met de medewerkers om zelf te vernemen over het reilen en zeilen van de politie – en brandweerzorg in dit gebied.
De directeur van Justitie, Sharma Lakhisaran, en de onderdirecteur Rechtsaangelegenheid, Steven Jakaoemo maakten ook deel uit van de delegatie. Verder had het bezoek ook een oriëntatiekarakter voor het opzetten van controleposten te Matapi en Witagron.
De ministers van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en Natuurlijke Hulpbronnen, respectievelijk Albert Jubithana en David Abiamofo waren het afgelopen weekend ook voor een oriëntatie bezoek in Apoera en omstreken.
Tijdens een krutu met de plaatselijke bewoners in het bestuurscentrum van ressort Kabalebo hebben de bewindslieden aangegeven dat projecten en werkzaamheden die in het verleden plaatsvonden en gestopt zijn, zullen worden geëvalueerd en gecontinueerd.
De gemeenschap van Apoera, Washabo en Section was daarbij in de gelegenheid vragen te stellen aan de bewindslieden. Zowel Amoksi, Abiamofo als Jubithana haalden aan dat zij geen werkzaamheden zullen uitvoeren zonder met de lokale bevolking om de tafel te gaan zitten.
Bij die meeting hebben de bewoners aangegeven dat zij te kampen hebben met gevallen van seksueel misbruik. Daarbij is ook de kanttekening gemaakt dat het probleem van seksueel misbruik veelal verzwegen wordt door de familie. Zij kaarten ook zaken aan met betrekking tot vreemdelingenzaken en grondenrechten.
De aanwezige ministers gaven aan vragen die betrekking hadden op andere ministeries te zullen meenemen voor de desbetreffende collega’s.

BEKIJK OOK
Gezin dakloos door brand