fbpx

Minister Algoe oriënteert zich te Patamacca

Door het eerste plantje in de grond te doen gaf de President van Suriname, Desire Delano Bouterse het officiële startsein voor de doorstart van de palmolie-industrie te Patamacca. Bijkans een jaar na dit officieel moment ging de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe, zich persoonlijk oriënteren ter plekke.

De minister, die met zijn delegatie naar het district Marowijne afreisde, was enthousiast bij het zien van de vorderingen die er hebben plaatsgevonden. Het chinees bedrijf China Zhong Heng Tai, is belast met de werkzaamheden van dit project.

De project- en plantation manager, Kenny Low vertelt trots dat het bedrijf binnen een jaar meer dan 200.000 planten heeft waarvan de helft in 2018 gereed zal zijn om overgeplant te worden.

OOK INTERESSANT
‘Ontslagwet 2018’ wordt geëvalueerd

In het komend jaar zal er weer een aantal van bijkans 150.000 planten klaargemaakt worden. Low prijst de overheid voor de goede samenwerking. Vanuit de overheid worden onder meer de begeleiding en beveiliging geregeld.

De doorstart van dit project heeft ook geresulteerd in het creëren van werkgelegenheid voor Surinamers. Deze werkgelegenheid zal volgens Kenny Low in 2018 verder toenemen.

Behalve huizen voor de werkers, is het bedrijf in de toekomst ook van plan een crèche en een school op te zetten.(GFC)