fbpx
Minister Akiemboto wil goedkeuring nieuwe Mijnbouwwet

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ziet graag dat spoedig de concept Mijnbouwwet wordt goedgekeurd.

Voor Suriname is deze wet van groot belang, omdat het transparantie biedt en daardoor investeerders aantrekt. Dit zei de bewindsman in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2019.

Voor een land als Suriname met veel potentie op mijnbouwgebied vindt de minister het opvallend dat er weinig exploratieactiviteiten plaatsvinden. Onderzoek moet komen op dit stuk om na te gaan waarom er geen andere bedrijven bezig zijn met exploratieactiviteiten. Een belangrijke voorwaarde om te mijnen zijn de exploratieactiviteiten van waaruit er data wordt verkregen.

Suriname heeft maar twee exploratiebedrijven, terwijl buurland Guyana er 18 heeft, stelde de minister. Een ander voordeel van de Mijnbouwwet is dat een land in de exploratiefase al aardig wat geld kan verdienen, aldus minister Akiemboto.

De bewindsman ziet graag dat de Mijnbouwwetgeving aansluit op de Investeringswet, zodat landen en bedrijven uitgenodigd kunnen worden om in de Surinaamse mijnbouwsector te investeren.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…