fbpx

Minister Akiemboto wil goedkeuring nieuwe Mijnbouwwet

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ziet graag dat spoedig de concept Mijnbouwwet wordt goedgekeurd.

Voor Suriname is deze wet van groot belang, omdat het transparantie biedt en daardoor investeerders aantrekt. Dit zei de bewindsman in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2019.

Voor een land als Suriname met veel potentie op mijnbouwgebied vindt de minister het opvallend dat er weinig exploratieactiviteiten plaatsvinden. Onderzoek moet komen op dit stuk om na te gaan waarom er geen andere bedrijven bezig zijn met exploratieactiviteiten. Een belangrijke voorwaarde om te mijnen zijn de exploratieactiviteiten van waaruit er data wordt verkregen.

BEKIJK OOK
Culturele opvattingen binnen samenleving die risicofactoren zijn bij intiem partnergeweld en geweld aanmoedigen

Suriname heeft maar twee exploratiebedrijven, terwijl buurland Guyana er 18 heeft, stelde de minister. Een ander voordeel van de Mijnbouwwet is dat een land in de exploratiefase al aardig wat geld kan verdienen, aldus minister Akiemboto.

De bewindsman ziet graag dat de Mijnbouwwetgeving aansluit op de Investeringswet, zodat landen en bedrijven uitgenodigd kunnen worden om in de Surinaamse mijnbouwsector te investeren.