fbpx
Minister Adna voor bilateraal overleg naar Indonesië

Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken vertoeft momenteel in Jakarta, Indonesië in verband met een bilateraal gesprek met zijn collegaminister Imam Nahrawi.

Het gesprek tussen beide ministers van Sport en Jeugdzaken vond vandaag plaats op het ministerie van Sport en Jeugdzaken in Jakarta.

Tijdens dit gesprek hebben de bewindslieden het belang aangegeven om de nauwe samenwerking te versterken tussen beide landen op het gebied van sport- en jeugdontwikkeling. Zowel minister Adna als minister Nahrawi hebben zich voorgenomen om de samenwerking op het gebied van jeugd en sport te verbeteren dan wel te intensiveren op basis van wederzijds begrip.

Minister Adna gaf aan dat sport wordt gebruikt om jongeren te versterken en hun sporttalent verder te ontwikkelen. Hierdoor kan ook een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van problemen binnen de jeugdontwikkeling.

De takken van sport waarin Indonesië, Suriname kan ondersteunen zijn: pencak silat, badminton en martial arts. Er zijn ook mogelijkheden om jong ondernemerschap te ontwikkelen.

Verder is gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om te praten over de Javaanse cultuur in Suriname die aan het vervagen is, laat de voorlichtingsdienst van het ministerie weten.

Na het bilateraal gesprek, hebben beide ministers een Letter of Intent getekend die een basis moet vormen voor verdere samenwerking op een hoger niveau. Hierna volgde een persconferentie, waarbij beide ministers de pers te woord stonden.

Minister Nahrawi van Indonesië garandeerde dat aan de relatie tussen de twee naties meer inhoud gegeven zal worden. Bezoeken aan sportaccommodaties, sportscholen en jeugdcentra staan nog op het programma van minister Adna.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.